Tenniscompetitie

PostHeaderIcon Tenniscompetitie

Tenniscompetitie. Informatie over het spelen van competitie bij u in de buurt. Zomer, winter, herfst of lente. Er zijn vele soorten competities. Zowel binnen-competitie als buiten-competitie. Informatie over de verschillende competities waaronder ook de schema’s en standen vind je op de actuele website van de KNLTB.

KNLTB Voorjaarscompetitie

Elk jaar organiseert de KNLTB de voorjaarscompetitie. Aan deze tenniscompetitie die buiten plaats vindt, doen zo’n 30.000 teams mee uit het hele land. In totaal doen er zo’n 200.000 spelers mee aan deze competitie, waaronder senioren, jeugdspelers en veteraren.

Met je team zit je in een poule van in totaal acht teams. In totaal speel je met je team zeven keer tegen steeds weer een ander team. Per competitiedag krijgt jouw team punten voor iedere gewonnen wedstrijd. Aan het einde van de competitie wint het team met de meeste punten tenzij er een team is dat alle wedstrijddagen heeft gewonnen. Dan zijn zij automatisch kampioen ondanks dat ze wellicht minder punten hebben dan een ander team (waarvan ze wel gewonnen hebben).

Onderscheid competities:

Er is een onderscheid tussen damesteams, herenteams en gemengde teams. Daarnaast zijn sommige competitie speciaal voor de jeugd of voor mensen boven de 35 jaar (de 35+ competitie) of boven de 55 jaar (de veteranencompetitie).

Wedstrijden bij herenteam en dames teams:
Per wedstrijddag worden de volgende wedstrijden gespeeld:

Vier singles

Twee dubbels.

In totaal dus zes tenniswedstrijden.

Bij

Wedstrijden bij gemengde teams op de zondag

Twee herensingles

Twee damessingles

Een herendubbel

Een damesdubbel

Eventueel wordt er ook nog een of twee gemengde dubbels gespeeld.

Wedstrijden bij gemengde teams op de zaterdag

Een herensingle

Een damessingle

Een herendubbel

Een damesdubbel

Een gemengd dubbel