Tennisballen

Goedkoop tennisballen bestellen (gasgevuld, drukloos en trainersballen)

 

Wilson Roland Garros tennisballen

 

Tretorn – drukloos

 

Trainersballen

Het online kopen van tennisballen is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je naar de winkel gaat. Meestal zijn de ballen binnen twee dagen in huis. Via onze partner-sites kunt u terecht voor diverse merken tennisballen waaronder Wilson Tennisballen, Dunlop Tennisballen en Babolat Tennisballen. Nu de goedkoopste tennisballen van Nederland via onze website. Goedkoop tennisballen online bestellen.

Deze  goedkope tennisballen worden per blik (3 of 4 ballen per tube) verkocht maar van sommige merken kun je ook direct een ton tennisballen bestellen. Klik op de plaatjes of tekst hierboven voor de prijzen en meer informatie.

Speciaal voor tennistrainers. Doos met 24 blikken tennisballen Wilson US open tegen speciale actieprijs:

Doos Wilson US Open goedkope tennisballen

Adviesprijs € 179.50
Actieprijs
€ 108.95

 HISTORIE
Vanaf het begin van de Lawn Tennis in de jaren 1870 werd uitsluitend gebruik gemaakt van rubber. De eigenschappen van de ballen werden verbeterd door ze te bedekken met flanellen gestikt rond de rubberen ‘kern’. De bal werd snel ontwikkeld door het maken van de kern holle en onder druk met gas. De oorspronkelijk kern van de productie was gebaseerd op de ‘klaver blad-principe’, waarbij een niet uitgeharde laag rubber was gestempeld in een vorm die lijkt op een drie-klavertje en dit was gemonteerd in een ruwweg bolvormige ruimte met machines aangepast voor het doel. Chemische stoffen die gas onder druk werden voorafgaand aan het sluiten van de vergadering en deze werden geactiveerd op vormen de kern van een bolvorm in verwarmde holten toegevoegd.

Het proces werd gebruikt voor vele jaren tot de precisie van het spel een hogere mate van uniformiteit eiste (in het bijzonder met betrekking tot de wanddikte) dan kon worden verkregen met de klaver-blad methode. Nu is het gebruikelijk is om in een compressie mal twee aparte ‘half-shells “, die aan elkaar zijn gemonteerd om een’ kern’. De oorspronkelijke flanellen doek werd vervangen door speciale ‘Melton’ die speciaal voor het doel en het stiksel is vervangen door een gevulkaniseerde rubber naad. Vroeger was de tennisbal van leder gevuld met haar of wol, nu is dat vilt.

KLEUR
In het verleden werden ballen zwart of wit van kleur, afhankelijk van de achtergrond kleur van de rechtbanken. In 1972 introduceerde de ITF gele tennisballen in de regels van tennis, als onderzoek deze ballen had getoond om meer zichtbaar zijn voor televisiekijkers.

Tennisballen

Ondertussen Wimbledon bleef het gebruik van de traditionele witte bal, maar uiteindelijk aangenomen gele ballen in 1986. Tennisballen zijn traditioneel geel, groen of oranje van kleur met witte lijnen.In de professionele tenniswereld bijna uitsluitend gele tennisballen gebruikt. Bij training kunnen echter wel andere kleuren worden gebruikt.
Geel-groene ballen zijn extra zachte ballen, die worden gebruikt bij mini’s (jonge tennisspelers, meestal tot 7 jaar). Oranje-gele ballen zijn extra hard. Ze zijn erg geschikt om te worden afgeschoten door ballenmachines.

EIGENSCHAPPEN
Tegenwoordig regelt de ITF de regels en eigenschappen van de tennisbal vast:

Stuiterhoogte:  van 2,5 meter losgelaten: tussen 1.27 meter en 1.52 meter opspringen
Doorsnee:   ongeveer 6,5 cm
Gewicht:   57 gram

TYPE TENNISBALLEN
Er zijn twee soorten tennisballen, gasgevulde tennisbal (druk tennisbal) en drukloze tennisbal.

ITF GOEDGEKEURD TENNIS BALLEN VOOR 2009
De volgende ballen zijn goedgekeurd door de ITF voor het kalenderjaar 2019.

Tennisballen zijn de ballen gebruikt tijdens tenniswedstrijden. De ballen zijn speciaal ontworpen voor tenniswedstrijden. De geschiedenis van het tennis bal kan worden herleid tot de eerste dagen in de geschiedenis van het tennis. Tennisbal is een van de essentiële apparatuur gebruikt tijdens tenniswedstrijden. In de eerste dagen,tennisballen werden gemaakt van leer met wol of haar gevulde binnen.

In de eerste dagen van tennis, werden tennisballen geproduceerd door de Schotse ambachtslieden, die gebruikt worden om tennisballen te maken van schapen of geiten huid met wol binnen. De ballen werden vastgebonden met een touw. Tijdens de achttiende eeuw werden snaren van wol wond aan de vorming van de tennisballen te geven.Dan is de ballen waren bedekt met een doek en gestikt. Zelfs vandaag de dag, kurk gevulde ballen worden gebruikt tijdens de sport genaamd echte tennis. In de negentiende eeuw, met de komst van Lawn Tennis, werden rubberen ballen geïntroduceerd in de wereld van tennis. Sindsdien hebben tennisballen een lange weg afgelegd.

Op dit moment zijn tennisballen vervaardigd met behulp van zeer technische machines. Alle specificaties van tennisballen worden gereguleerd door de Internationale Tennis Federatie of de ITF. Op dit moment tennisballengebruikt door de spelers over de hele wereld zijn wit of geel van kleur. Een aantal merken van tennisballen zijn beschikbaar in de markt. Dunlop Tennis Balls worden beschouwd als een van de meest populaire merken van tennisballen gebruikt door de spelers op internationaal niveau.

Dunlop

Dunlop tennisballen behoren tot de meest gebruikte tennisballen in de wereld van tennis. Tennisbal is een van de meest essentiële apparatuur gebruikt tijdens tenniswedstrijden. In de eerste dagen in de geschiedenis van tennis,spelers gebruikt leder tennisballen, met wol of haar gevulde binnen. Vanaf daar tennisballen hebben een lange weg.Met de komst van Lawn Tennis, werden rubberen ballen genomen om de internationale domein van tennis. Sindsdie tijd tal van bedrijven begonnen met het produceren tennisballen. Dunlop Sport is zo’n bedrijf, die zijn besteed inde productie van hoge kwaliteit tennisballen voor een lange tijd. Dunlop tennisballen naar voren zijn gekomen als onder de meest gebruikte tennisballen in de internationale professionele circuit van tennis.

Dunlop tennisballen zijn geschikt voor spelers op elk niveau van spelen. De ballen geproduceerd door Dunlop Sportzijn tot de norm van de Internationale Tennis Federatie of de ITF. Melton doek wordt gebruikt als materiaal voor de cover van Dunlop tennisballen. De ballen zijn vervaardigd met de nieuwste techniek. Dunlop ballen staan bekend om uitstekende prestaties en een maximale duurzaamheid. Het waterbestendige ballen geproduceerd door DunlopSport zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. De ballen zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten aan elkespeler past. Sommige types van Dunlop tennisballen, die beschikbaar zijn in de markt, zijn-

Grand Prix Extra Duty Tennis Ball
Championship Regular Duty
Championship Extra Duty
Grand Prix Hard Court Select
Championship All Court Tennis Balls
Championship High Altitude
Championship X-Duty Tennis Balls
Grand Prix Tennis Balls
Grand Prix Soft Surface Balls
Tournament 4-Ball T947341
Grand Prix Har Tru Select