Tennisgrips

Tennisgrips voor uw racket. De beste grips vindt u hier. Extra zachte, dikke, zweetafstotend etc. Meer uitleg over tennisgrips volgt binnenkort.

Zie ook het overzicht met tennisgrips.

Basisgrip

De basisgrip is de eerste grip die over je handvat gaat. Over het algemeen een dikkere, stugge en duurzame grip. Bij aankoop van een racket bevat deze vrijwel altijd al een  basisgrip. De basisgrips is dikker dan een overgrip en tevens kleeft deze al. Door de dikte heeft de grip meer demping en daardoor een goed gevoel.

basisgrips tennis

Overgrip

De overgrip is een grip die over de basisgrip heengaat. Er bestaan diverse soorten materiaal voor overgrips afhankelijk van de soort speler en type huid. Met een goede overgrip kunnen blaren voorkomen worden.  Meestal bestaat de overgrip uit een zachte, gevoerde tape. De overgrip wikkel je rond de greep van het tennisracket. De overgrip kan handig zijn voor:

  • Meer houvast
  • Betere zweetopname
  • Creeren van een grotere omtrek van de greep van het racket
  • Meer demping .

Aanbrengen van de overgrip. Over het algemeen wordt een overgrip vanaf de onderkant van het handvat omhoog gerold. Aan de top wordt de grip vaak vastgemaakt met een sticker of een rubberen ring.

overgrips tennisrackets wilson