Tennissnaren en tennis bespanningen

PostHeaderIcon Tennissnaren en tennis bespanningen

Een goede bespanning in uw tennis-racket kan het verschil maken tussen winst of verlies. Er zijn diverse bespanningen op de markt die afhankelijk van uw techniek, speeltype en fysieke gesteldheid wel of niet geschikt voor u zijn. Daarnaast maakt het gewicht waarop een snaar in uw racket wordt gezet, een enorm verschil voor de kracht en controle die u over de bal heeft. Om te weten te komen, welk gewicht en bespanning voor u het beste is, kunt u contact opnemen met uw trainer of met een locale sportwinkel. Bij de meeste tennis-clubs kunt u ook (vooral in de zomer) vaak uw racket laten bespannen.

Laatste superacties en aanbiedingen:

aanbieding tennissnaar

 

Goedkoop en snel online Wilson tennis snaren of bespanningen kopen.  Voor andere merken klikt u op de links hieronder:

Babolat tennis snaren of bespanningen

Prince tennis snaren of bespanningen

Head tennis snaren of bespanningen

Soorten snaren en bespanningen

Snaren worden gemaakt van  verschillende soorten materialen. De volgende types zijn het meest gangbaar:

Darm: Nog steeds worden de meeste snaren gemaakt van de darmen van een koe. Het is de eerste soort tennissnaar en nog steeds de meest gebruikte in de tenniswereld. De bedenker was Pierre Babolat (van het merk) in 1875. Ondanks de ontwikkeling van allerlei synthetische snaren geven veel tennisspelers nog steeds de voorkeur aan natuurlijke darm als basis van de snaar.

Multi-filament: Multi-filament snaren, ook wel bekend als “multis” zijn snaren die meer dan één basisdraad hebben. De snaar bestaat vaak uit meerdere soorten nylon-draden maar kunnen ook een mengsel van andere dragen hebben zoals polyurethaan, Zyex, Vectran en Kevlar. Door de meerdere lagen zijn de snaren meer elatsich maar daarom ook minder duurzaam. Over het algemeen verloopt de spanning van de snaar ook sneller dan van een natuurlijke darmsnaar.

Nylon: Ook wel vaak synthetische darmsnaar genoemd. De goedkoopste van de diverse soorten. Er bestaan inmiddels vele variates bijvoorbeeld door het aan brengen van getextureerde coatings, bepaalde kleurstoffen, glans/vernies of de toevoeging van een minimale hoeveelheid Kevlar om de snaar meer duurzaam te maken.

Polyester: Polyester is een stijve en duurzame snaar, oorspronkelijk bedoeld voor de betere tennissers, de wedstrijdspelers op hoog niveau die vaak hun snaar kapot slaan. . Hoewel het gevoel volgens de meeste spelers superieur is boven andere snaren, is de duur van de spanning (het aantal kilo’s) laag. Vooral onder topspin spelers is de snaar ongekend populair vanwege de controle die de speler ervaart en de mate waarin topspin aan een tennisbal gegeven kan worden.