Tennisschoenen

Tennisschoenen: De laatste aanbiedingen voor heren en dames

Tennisschoenen_goedkoop_aanbiedingen

Tennisschoenen_goedkope aanbiedingen

Dames

Tennisschoenen_goedkoop_aanbiedingen_dames

Adidas K-Swiss Adidas
Normaal 79,95Nu 49,95 Nu slechts 39,95 Nu slechts 24,95
Adidas_goedkope aanbieding_dames K-Swiss_goedkope tennisschoenen Adidas Ambition_goedkope aanbieding_dames

Van: € 79,95 Voor: € 39,95 Model: Adidas CC Boom Edge W – Adidas Dames Tennis Schoen

Van: € 109,95 Voor: € 54,95 Model: CC Dive II – Tennis Schoen Dames
Van: € 75,00 Voor: € 37,50 Model: Tirand III OC W – Dames TennisSchoen Adidas

Tennis wordt op een breed scala van baansoorten gespeeld, zoals gravel, (kunst-) gras en hardcourt. De spelers komen op een bij hun speelstijl passende baansoort vaak het best tot hun recht, zoals bijvoorbeeld een verdedigende baselijnspeler op langzame baansoorten en een dwingende baselijnspeler of een serve- en volleyspeler op snelle baansoorten. De tennisschoenen van de speler dienen te worden afgestemd op de eigenschappen van de baan, om het blessure risico zo klein mogelijk te houden en de prestatie te vergroten. Bewegingen bij tennis bestaan onder andere uit draaien, glijden, springen, starten en remmen. Hierbij wordt grote kracht uitgeoefend op de voet, de knie en het onderbeen. Als een speler bijvoorbeeld een halve meter opspringt om een smash te slaan, komt de belasting bij het neerkomen overeen met een belasting van 4 keer het lichaamsgewicht! Onderstaand vind u meer informatie op de invloed van de tennisschoen en type ondergrond, gerelateerd aan het risico van blessures.

Speeloppervlak (ondergrond)

De verschillende baanoppervlakten beïnvloeden de kans op een blessure. Het blijkt uit onderzoek dat de wrijving van de speelbaan, en daarmee het vermogen om op de baan te glijden, belangrijker is dan de schokabsorptie van de baan. Zo treden bij gelijke schokabsorberende eigenschappen er duidelijk minder blessures op bij het spelen op die banen die enig glijden toelaten (gravel) dan bij het spelen op die banen waar glijden niet tot nauwelijks mogelijk is (zoals hardcourt). Een mogelijke verklaring is dat glijden resulteert in een langere remweg en daardoor een lagere piekbelasting. Verder blijkt uit onderzoek van de ATP (Association of Tennis Professionals) in 1995 dat de spelers tijdens het spelen op hardcourt vaker om een behandeling door de fysiotherapeut vroegen (0,42 behandelingen per wedstrijd) dan tijdens het spelen op gras (0,37 behandelingen per wedstrijd) of op gravel (0,20). Anders uitgedrukt: het risico op het nodig hebben van een medische behandeling was 2,3 keer zo groot op hardcourt in vergelijking tot gravel, en 1,2 keer zo groot op hardcourt in vergelijking tot gras. Hoewel een medische verzorging nog geen blessure is, zegt dit wel iets over de belasting die door de speler op de verschillende baanoppervlakten wordt ervaren. Ook wijst dit erop dat de mogelijkheid om te glijden op gravel belangrijker is dan het schokabsorberende effect van gras om blessures te voorkomen. Met dit in ons achterhoofd, wat betekent dit voor de tennisschoen.

De tennisschoen

Rafael Nadal tennisschoen – Nike Air Max Courtballistec 1.3

Klik hier en ontdek onze Nike shop

Rafael Nadal tennisschoen zwartNike Air Max courtballistec 1.3 Heeft een erg goede demping in die hiel. het nieuwe Lunarlite foam in de voorvoet zorgt voor een optimale comfortabele pasvorm van de tennisschoen. De XDR (Xtra Durable Rubber) is in verschillende diktes toegepast op de zool Voor optimale duurzaamheid en grip op alle ondergronden. Kleur: Zwart- Fluor Turquoise.

Roger Federer tennisschoen – Nike Air Zoom Vapor VI

 

 

Behalve het baanoppervlak is ook de keuze van de tennisschoen belangrijk om blessures te voorkomen. Belangrijke kenmerken van de schoen zijn stabiliteit, stijfheid van de schoen, schokabsorptie, en het profiel van de schoenzool.

Klik hier voor de grootste collectie K-swiss schoenen!

Stabiliteit

Tennissers hebben schoenen nodig met voldoende stabiliteit zijwaarts. De voet moet noch te veel naar binnen, noch te veel naar buiten kantelen. Een stevige hielkap helpt de hiel te stabiliseren en op die manier overmatig naar binnen of buiten kantelen te voorkomen. Ook helpt een hielkap de snelheid van het naar binnen kantelen van de voet te verminderen. Een schoen met een stevig bovenwerk en een solide vetersysteem voorkomt overmatig naar buiten kantelen (voorkomen van enkelbandletsels!). Een stevig bovenwerk wordt onder andere verkregen door voldoende zadels in de schoen. Zadels zijn onrekbare baleinen die de schoen in de breedterichting ter hoogte van de wreef stabiliteit geven.

Stijfheid (stug of soepel)

 

 

Schokabsorptie

De tennisschoen moet zo gemaakt zijn dat deze zowel in staat is landingen op de hiel, op de bal van de voet als op de binnen- en buitenzijde van de voet op te vangen. Dit krijgt men door een tussenzool te gebruiken met zowel voldoende schokabsorptie als duurzaamheid.

Schoenzool profiel

Hoewel de wrijvingscoëfficiënt van de baan belangrijker is dan die van de schoen, is de keuze van de juiste zool nog steeds enorm belangrijk. Het meest populaire ontwerp is het visgraatpatroon (Hiermee wordt op gravel gespeeld). Hoe meer geprononceerd de dwarse patronen, hoe stroever de schoen. Tijdens het spelen op tapijt dient een schoen met een gladdere zool gedragen te worden, zodat de schoen goed kan draaien op de ondergrond (en tevens het tapijt niet beschadigt!). Kunstgras is veelal glad, zodat nopjes onder de schoen voor extra grip kunnen zorgen. Op hardcourt banen wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van nopjes en een visgraatpatroon. De keuze kan tevens beïnvloed worden door leeftijd, kracht, lengte en niveau van de speler, waarbij de jongere sterkere, zwaardere en langere speler met een aanvallend spel in het algemeen voor meer grip zal kiezen. Daar iedere baansoort een andere zool vereist dient een wedstrijdtennisser in het algemeen over meerdere schoenen te beschikken.

Praktische tips voor het kiezen van de tennisschoen

• De schoen moet direct te passen en comfortabel te zitten. Een schoen hoeft niet eerst ingelopen te worden voordat hij goed zit.

• Pas beide schoenen aan en loop even in de winkel rond. Strek je in je verbeelding uit voor een bal en stop plotseling, alsof je een dropshot moet slaan. De voet mag niet bewegen in de schoen.

• Draag de tennissokken die je normaal tijdens het spelen ook zou dragen als je de tennisschoen past, vooral indien je normaliter wat dikkere tennissokken draagt.

• Draag op zachte, gladde oppervlakten zoals gravel schoenen met een zachtere slijtzool voor

meer grip. Kies een visgraatprofiel; dit voorkomt dat gravel onder de schoen blijft plakken.

• Draag schoenen met een goede schokabsorberende tussenzool op hardcourt.

• Kies op indoortapijt een schoen met een gladder profiel dan je zou dragen op gravel voor het draaien en wenden.

• Er zijn speciale (kunst-)grasschoenen te koop met kleine nopjes onder de schoen om uitglijden te voorkomen.

• De hielpartij moet de hiel nauw omsluiten en moet stevig zijn, om zijwaartse bewegingen van de voet tegen te gaan.

• De tussenzool moet goede schokabsorberende eigenschappen hebben en stevig zijn.

• De tenen moeten volledig gestrekt kunnen worden wanneer je staat.

• Controleer het buigpunt van de tennisschoen. Houdt met de ene hand de schoen stevig vast rond de hiel en duw met de andere hand de tenen omhoog. De tennisschoen moet buigen ter hoogte van de bal van de voet (het natuurlijke buigpunt) en niet rond de middenvoet.

• Het bovenwerk moet stevig zijn om zijwaartse bewegingen te beperken.

• Dubbele vetering stelt je ertoe in staat om een deel van de schoen strakker of losser vast te maken, zonder dat dit het andere deel van de schoen beïnvloedt. Dit is vooral nuttig voor tennissers met een opvallend hoge of juist lage wreef en voor spelers met chronische voetklachten.

• Ondersteuning van het gewelf aan de binnenkant van de voet kan individueel aangepast worden (individuele supplementen voor pronatie).

(Bron: www. sportzorg .nl )

Via tennisblessurevrij@knltb.nl kunt u uw vraag stellen over de juiste keuze van tennisschoenen.

De schoen mag niet te stug, maar ook niet te soepel zijn. Te e stugge schoenen zorgen vooral voor problemen bij de tenen, enkels en knieën, terwijl soepele schoenen kunnen leiden tot pijnklachten van de wreef van de voet. De te soepele schoen laat vaak te veel en de te stugge schoen te weinig naar buiten kantelen van de voet toe.

Klik hier en ontdek onze Nike shop

Roger Federer Tennisschoen witNike Air Zoom Vapor VI Tour tennisschoen is de tennisschoen van Roger Federer. De Vapor VI tour biedt veel steun in de hiel en is erg licht in gewicht. Ondanks het lichte geweicht is deze schoen zeer stabiel. Met de zeer duurzame buitenzool van het XDR materiaal. Het Flywire boven matereriaal zorgt voor een goede pasvorm kleur: wit/ metallic zilver.